Veel gestelde vragen

Wat wordt er verstaan onder een bijles?

Bijles moeten niet worden gezien als een vervanging van het lesprogramma van de school, maar als een aanvulling daarop. In een bijles wordt de huidige stof verduidelijkt en belangrijke elementen uit reeds behandeld materiaal worden opgefrist. De bijlessen vinden individueel plaats, maar groepsbijles (met maximaal 4 leerlingen) is ook mogelijk. Er is dus veel persoonlijke aandacht tijdens de bijlessen.

 

Wat wordt er verstaan onder huiswerkbegeleiding?

Huiswerkbegeleiding is algemener dan bijles. Tijdens huiswerkbegeleiding zal onder andere aandacht worden besteed aan:

  • Leerling helpen met zijn/haar planning;
  • Leerling helpen met vakinhoudelijke vraagstukken;
  • Leerling helpen met het leren van toetsen;
  • Leerling helpen met het maken van projecten.

 

In welke vakken kan ik bijles krijgen?

In principe kunt u bij Eureka Bijles in alle vakken en op ieder niveau van de middelbare school bijles krijgen. In de praktijk blijkt het zo te zijn dat er vooral vraag is naar de exacte vakken. Bijna al onze leraren zijn UT-studenten en daarom niet alleen goed onderlegd in deze vakken, maar er ook nog regelmatig mee bezig. We kunnen bijles in deze vakken garanderen. Bijlessen voor alle andere vakken kunt u aanvragen, er bestaat grote kans dat we ook deze vakken kunnen geven.

 

Hoe kan ik me aanmelden?

U vult het inschrijfformulier in.  Zodra wij deze hebben ontvangen, nemen wij binnen een werkdag contact op om de aanvraag met u door te nemen. Daarna gaan wij direct op zoek naar een geschikte docent, die we vaak al binnen 3 tot 4 werkdagen gevonden hebben.

 

Een student als bijlesleraar, werkt dat?

Van leerlingen die al bijles via Eureka volgen of gevolgd hebben, horen we regelmatig dat ze het prettig vinden van studenten bijles te krijgen, omdat het dan wat ‘frisser’ wordt uitgelegd. Alle bijlesleraren zijn studenten aan de universiteit. Omdat zij zichzelf nog in een studieomgeving bevinden, weten zij hoe het werkt en is er een grote overeenkomst in belevingswereld. Daarnaast zijn de studenten goed gemotiveerd en vinden zij het leuk om bijles te geven. Door het geringe leeftijdsverschil met de bijlesleraar kan een goede studiesfeer ontstaan.

 

Bestaat er een opzegtermijn?

Eureka Bijles is ontzettend flexibel, alle gekozen pakketten zijn opzegbaar per de eerste van de volgende maand. Mocht je dus de bijlessen stop willen zetten (omdat je bijvoorbeeld alleen nog maar achten haalt), dan kun je dit aangeven. De bijlessen stoppen dan de volgende maand. Voor losse bijlessen geldt geen opzegtermijn.

 

Wat als ik een klacht heb?

Het kan natuurlijk een keer voorkomen dat er geen resultaat wordt geboekt of dat een bijlesleraar niet aan de verwachtingen voldoet. Schroom dan niet om contact op te nemen. Er zal dan zo spoedig mogelijk een oplossing worden gevonden. Het kan bijvoorbeeld niet klikken tussen de leerling en de bijlesleraar. In dat geval is het mogelijk dat een andere bijlesleraar wordt toegewezen aan de leerling. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>